Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Στα μονοπάτια της Κριμαίας

Το νέο βιβλίο της Εύης Ρούτουλα
Θεσσαλονίκη 1919. Ο Μενέλαος Παρασκευόπουλος καλείται να υπηρετήσει την πατρίδα ως στρατιωτικός γιατρός στην εκστρατεία που οργανώνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος μαζί με τον Κλεμανσώ στην Κριμαία, κατά των μπολσεβίκων. Στο ταξίδι προς την Οδησσό γνωρίζεται με τον λοχαγό Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη και μια μεγάλη φιλία θα αναπτυχθεί μεταξύ των δύο αντρών.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ο Μενέλαος θα έρθει αντιμέτωπος με τη συνείδησή του, θα γνωρίσει νέους ανθρώπους και θα αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά την κατάρα του πολέμου.

Αθήνα 2015. Η Ξένια Φιοντόρεβνα Μιχαλκόβα αφήνει πίσω στη Μόσχα την οικογένειά της και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της για να κάνει μια σύντομη γνωριμία με τον Κώστα Μιχαηλίδη στην Ελλάδα. Μαζί με τον Κώστα θα αντικρίσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος και θα αναγκαστούν κι αυτοί με τη σειρά τους, να κάνουν τις επιλογές τους.

Η Εύη Ρούτουλα γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Κατάγεται από την Ζάκυνθο και το Κιάτο Κορινθίας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Babes Bolyal του Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, διαθέτει μάστερ στις νομικές επιστήμες και εργάζεται ως δικηγόρος από το 1997. Έχει λάβει μέρος σε πολλά νομικά συνέδρια ανά τον κόσμο ( Σαν Φρανσίσκο, Παρίσι, Ρώμη, Βιέννη κ.ο.κ.)

Έχει μεταφράσει δύο βιβλία της Αγγλίδας συγγραφέως Τζένιφερ Λας Φάινς από τα αγγλικά στα ελληνικά, το «Δεσμοί Αίματος», εκδόσεις Καλέντη, 2004 και «Το Προσκύνημα- σημειώσεις πριν το τέλος», εκδόσεις Καλέντη, 2008.

Το πρώτο της βιβλίο είναι η συλλογή διηγημάτων «Μετρό Λονδίνου, επτά σταθμοί, επτά ιστορίες», εκδόσεις Ακακία, 2013. Ακολούθησε ο «Ιστορικός οδηγός Λονδίνου και περιχώρων», εκδόσεις Amazon, 2014, το συλλογικό έργο «Οίκος νυφικών», εκδόσεις Bookstars, 2015 και το ιστορικό μυθιστόρημα «Ο Άρχοντας της Μεσογείου», εκδόσεις Φιλύρα, 2017.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και μέλος της εποπτεύουσας επιτροπής της Ιονίου Βιβλιοθήκης της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας.

Λατρεύει τη λογοτεχνία, την ιστορία, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα ταξίδια.

 ΕΥΗ ΡΟΥΤΟΥΛΑ 

ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΦΙΛΥΡΑ

Σελ: 330

Τιμή βιβλίου: 13 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου