Τρίτη 31 Μαΐου 2016

«Γνωρίζοντας τη Ρωσία»

Ολυμπιάδα γνώσεων από το Ινστιτούτο Ρωσικής Γλώσσας MiR για τα 10 χρόνια παρουσίας του στην Αθήνα!
Τα 10 χρόνια παρουσίας του στην Αθήνα γιόρτασε το Ινστιτούτο Ρωσικής Γλώσσας www.mir.gr . Γι' αυτό στο πλαίσιο της ελληνορωσικής φιλίας, που προάγει το Ινστιτούτο, την Κυριακή, διοργανώθηκε η πρώτη ολυμπιάδα με τίτλο «Γνωρίζοντας τη Ρωσία», η οποία διεξήχθη στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στο Χαλάνδρι (οδός Τζαβέλλα 7). 

Η πρώτη ολυμπιάδα άρχισε στις 18:00 και από φέτος αποφασίστηκε η διοργάνωσή της κάθε χρόνο. Στη φετινή ολυμπιάδα έλαβαν μέρος 6 τμήματα (3 έως 6 μαθητές ανά τμήμα), ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Τους διαγωνιζόμενους έκρινε πενταμελής επιτροπή, από Ρώσους πανεπιστημιακούς.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην ρωσική γλώσσα σε τρία επίπεδα :
1. Απαγγελίες ρωσικών ποιημάτων.
2. Παρουσίαση με θέμα γιατί να επισκεφθεί κάποιος τη Ρωσία ή την Ελλάδα (κάθε ομάδα έπρεπε να ετοιμάσει ένα βίντεο).
3. Συναγωνισμός ομάδων με ερωτήσεις γνώσεων από τη Ρωσία.


Στους διακριθέντες απονεμήθηκαν μετάλλια ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 250 παιδικά τμήματα του MIR, από 3 έως και 16 ετών, γιόρτασαν με θεατρικές παραστάσεις και τραγούδι.

Το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας MiR, συγκαταλέγεται ως ένα από τα κορυφαία ινστιτούτα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας, παρέχοντας νέες μορφές ποιοτικής εκπαίδευσης μέσω νέων τεχνολογιών και προάγοντας τη ρωσική κουλτούρα στη χώρα μας.

Φέτος γιόρτασε τα 10 χρόνια παρουσίας του στην Αθήνα από την ημερομηνία ίδρυσής του, θέτοντας ως στόχο πολλά περισσότερα χρόνια παροχής κορυφαίας εκπαίδευσης και διοργάνωσης πολιτιστικών events.

Παράλληλα με την εκπαιδευτική παρουσία του, το Κέντρο Ρώσικης Γλώσσας MiR αποτελεί και πολιτιστικό κέντρο. Κι αυτό διότι είναι ο εμπνευστής και διοργανωτής του Διαγωνισμού Λογοτεχνικής Μετάφρασης  «Αντόν Τσέχωβ», που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ρωσικoύ Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου της Πρεσβείας της Ρωσίας και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ινστιτούτου, λειτουργούν και Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά. Σε αυτά οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν στο Εργαστήρι Καλών Τεχνών, στο Εργαστήρι Μαθηματικών,  να μάθουν Σκάκι, Χορό, Μουσικό Θέατρο, κ.ά. Όλα αυτά πραγματοποιούνται μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων που προάγουν την ερευνητικότητα και τη δημιουργικότητα στο παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου