Κυριακή 22 Μαΐου 2016

«Μαρμαρωμένες Τρωάδες»

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για 2 παραστάσεις
Μια οπτικοακουστική σκηνική αφήγηση βασισμένη στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, που διηγείται με σύγχρονο τρόπο μια πολύ παλιά αλλά διαχρονικά τραγική ιστορία.

Τις «Μαρμαρωμένες Τρωάδες«, σε μετάφραση του Μιχάλη Κακογιάννη, μία ιδιαίτερη παράσταση-ένα οπτικό-ηχητικό τοπίο με τρεις ξεχωριστούς περφόρμερς παρουσιάζει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 20:30, και τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στις 21:00.

Η παράσταση  «Μαρμαρωμένες Τρωάδες», τίτλος συμβολικός που μεταφέρει όλο το διαχρονικό βάρος των δεινών και της φρίκης του πολέμου, βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη, και μας μεταφέρει τον τραγικό αποχαιρετισμό των γυναικών της Τροίας στην πατρίδα και στους νεκρούς τους, όταν νικημένες από τον πόλεμο, ακολουθούν τη μοίρα τους, τον δρόμο της σκλαβιάς στη χώρα των Ελλήνων νικητών.

Η παράσταση αποτελεί μία σύγχρονη μορφή αφήγησης. Η μετάφραση του Μιχάλη Κακογιάννη, με την αμεσότητα και τη μουσικότητα που διαθέτει, αποτέλεσε μία ισχυρή βάση για αυτό το εγχείρημα. O λόγος, η μουσική, η εικόνα, ο ήχος, οι ηθοποιοί δημιουργούν ένα περιβάλλον βιωματικό για το θεατή.


Σύνθεση και υλοποίηση «στηρίζονται σε ειδικό ηχητικό σχεδιασμό (χρήση τετραφωνίας, μία ζώνη από τέσσερα ηχεία ανάμεσα στα οποία είναι τοποθετημένοι οι θεατές) και τρεις ηθοποιούς.

Τα οπτικά υλικά που χρησιμοποιούνται είναι λήψεις, ειδικά επεξεργασμένες, από φυσικά τοπία, εικόνες ανάμεσα στο ρεαλιστικό και το φαντασιακό που εντείνουν την αίσθηση της απώλειας του φυσικού χώρου, του χρόνου και της μνήμης των γυναικών που οδηγούνται στον δρόμο της σκλαβιάς.

Η παραγωγή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αίθουσα αετωμάτων του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας (20/4/2016), στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Μετά τη «στάση» της στην Αθήνα θα ταξιδέψει σε πόλεις της περιφέρειας και το εξωτερικό.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλέφωνο
210-3418550

«Μαρμαρωμένες Τρωάδες»

Συγγραφέας:
Μιχάλης Κακογιάννης
Σκηνοθέτης:
Λουΐζα Κωστούλα
Ηθοποιοί:
Στο ρόλο της Εκάβης η Αγλαία Παππά
Μουσική
Λουΐζα Κωστούλα
Παραστάσεις:
22 και 23 Μαίου
Ώρες παραστάσεων:
Κυριακή 22 Μαΐου 2016. Ώρα: 20:30 
Δευτέρα 23 Μαΐου. Ώρα: 21:00
Εισιτήρια:
10€, 8€, μειωμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου