Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

«Anti gone»

Το έργο της Τατού Δέδε από 16 έως 19 Φλεβάρη στο θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη
Η περφόρμανς «Anti gone» ξεκίνησε το δημιουργικό της ταξίδι στο φεστιβάλ Playground of ideas «Schmiede» στο Hallein της Αυστρίας, τον Σεπτέμβρη του 2014.

Από μια ιδέα της Τατού Δέδε να ενώσει το μύθο της Αντιγόνης, αλλά και το λογοπαίγνιο «Anti gone»: αντί φεύγω: μένω και παλεύω, με τη σύγχρονη τεχνολογία του video art και του video mapping, προέκυψε σε συνεργασία με την video artist και programmer Melanie Thewlis, μία πεντάλεπτη περφόρμανς που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του work show του φεστιβάλ.

Ως εξέλιξη της δουλειάς αυτής, αλλά και στα πλαίσια ενός work in progress, η περφόρμανς «Anti gone» παρουσιάστηκε σε ένα στάδιο λίγο μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, 15 λεπτών, στην Ανοιχτή Πλατφόρμα του Εθνικού Θεάτρου τον Μάιο του 2015, στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος». Φέτος, κάνει την πρεμιέρα της ως ολοκληρωμένη δουλειά στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο εξερευνά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ελληνίδα γυναίκα, στα πλαίσια του αγώνα της να παραμείνει στην πατρίδα της σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Ο αγώνας και το σθένος που χρειάζεται για να υποστηρίξει την επιλογή της, αντανακλά τον αγώνα και την αντοχή που επέδειξε η τραγική ηρωίδα Αντιγόνη.

Το ταξίδι και των δύο είναι ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης, με σκοπό την ανακάλυψη της αληθινής τους ταυτότητας. Είναι ένα ταξίδι από το παρόν στο παρελθόν.

Σημείωμα της Τατού Δέδε:
«Γιατί μένουμε σε αυτή τη χώρα; Τι μας κρατά εδώ; Τι μας κινεί; Έχουμε τίποτα άλλο να δώσουμε; Ποια είναι η ταυτότητά μας; Ποια είναι η αρχή μας; Ποια είναι η Ελληνίδα γυναίκα και ποια πλευρά της προβάλλει προς τα έξω; Μήπως έχουμε ξεχάσει;»


Ιδέα - Σύλληψη - Σκηνοθεσία
Τατού Δέδε
Χορογραφία
Ροδούλα Γκουλιαμπέρη
Ερμηνεία
Ροδούλα Γκουλιαμπέρη, Τατού Δέδε
 Θέατρο Αμαλία
Αμαλίας 71 & Παρασκευοπούλου, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο
2310 888894 
Παραστάσεις
16, 17, 18, 19 Φλεβάρη
 Ημέρες και ώρα παραστάσεων
Πέμπτη - Σάββατο 21:00 και Κυριακή στις 19:00 
Εισιτήρια
 Φοιτητικό 12,00€
Ανέργων 8,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου