Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

«Ο Χαΐνης»

Παρουσίαση του μυθιστορήματος του αείμνηστου Στυλιανού Ε. Κανδυλάκη
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του μυθιστορήματος «Ο Χαΐνης» του αείμνηστου Στυλιανού Ε. Κανδυλάκη, Χειρουργού και επί χρόνια Συντονιστή Διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του «Βενιζέλειου-Πανάνειου» Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Λεωφ. Ν. Πλαστήρα 10).
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα διατεθούν για την υποστήριξη του έργου του ΕΚΑΒ Κρήτης / Είσοδος ελεύθερη


Περίληψη:

1889. Μετά τη βίαιη αντίδρασή του στις επανειλημμένες προσβολές των ντόπιων ζαφτιγέδων, ο Νικολής αναγκάζεται να εγκαταλείψει το χωριό του, την Αργυρούπολη, και γίνεται χαΐνης. Με το όνειρο της επιστροφής και πυξίδα την καρδιά του, περιπλανιέται στα βουνά και τις πόλεις της Κρήτης.

Ένα ταξίδι που θα επηρεαστεί όχι μόνο από τα συναπαντήματα και τα παιχνίδια της μοίρας, αλλά και από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα. Θα γνωρίσει ανθρώπους καθημερινούς, αλλά που η συμπεριφορά τους υπαγορεύεται από τους κανόνες της επιβίωσης που δημιουργούν οι συγκυρίες και άλλους, ακλόνητους στις αξίες τους, που τον στηρίζουν σε όλη τη διάρκεια της πολυκύμαντης ζωής τους.

Ο συγγραφέας ως ακριβής χρονογράφος, μας δίνει μια ζωντανή εικόνα από την Κρήτη στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου