Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ξεχωριστή τιμή για τρεις προσωπικότητες του Πύργου

Η δημοτική αρχή τιμά ξεχωριστούς συμπολίτες
Μια ξεχωριστή εκδήλωση η οποία αφορά την βράβευση τριών επιφανών προσώπων που κατάγονται από τον Πύργο και μέσα από το επάγγελμά τους, έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο της Χώρας αλλά και παγκοσμίως, πραγματοποιεί την Κυριακή στις 7 το απόγευμα ο δήμος του Πύργου.

Για τα τρία πρόσωπα που θα βραβευθούν μίλησε χθες ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής και χαρακτήρισε «τιμή» για τον ίδιο αλλά και το δημοτικό συμβούλιο να πραγματοποιούνται μετά από πολλά χρόνια εκδηλώσεις τέτοιου είδους.

Ο δήμαρχος του Πύργου ανέφερε πως η δημοτική αρχή επαναλαμβάνει την διαδικασία του παρελθόντος, όπου πριν από εννέα περίπου χρόνια, όπως επεσήμανε, ξεχωριστοί συμπατριώτες μας ετιμώντο με τον τρόπο που προσδιορίζει ο δήμος και που έχει σχέση με τον κανονισμό μεταλλίων και τιμητικών διακρίσεων.

«Είναι τιμή για εμένα να δέχομαι αυτούς τους ανθρώπους και πιστεύω για όλο το δημοτικό συμβούλιο και για όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Είναι ένα πανηγυρικό δημοτικό συμβούλιο όπου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα διαβάσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και από εκεί και πέρα θα γίνει η παρουσίαση των τιμωμένων και ο δήμαρχος θα τους δώσει τα μετάλλια. Είναι τόσο λιτή, τόσο απέριττη διαδικασία και τόσο σπουδαία. Η πρωτεύουσα του Νομού που θέλω να ξεχωρίζει για όλα έχει υποχρέωση κάθε χρόνο να κάνει αυτού του είδους τις διακρίσεις. Είμαι τυχερός που συνδέω το όνομά μου με αυτούς τους τρεις σπουδαίους Πυργιώτες και το δημοτικό συμβούλιο βέβαια», ανέφερε, σύμφωνα με την patrisnews, ο κ. Λιατσής.

Τα πρόσωπα που θα βραβευθούν

Ο κ. Λιατσής τόνισε ότι:

«Τρεις διακεκριμένοι Πυργιώτες, ο Κώστας Καζάκος, ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης, δύο φορές βουλευτής επικρατείας του ΚΚΕ ένας άνθρωπος πασίγνωστος στην Ελλάδα που δηλώνει πάντα ότι είναι Πυργιώτης γιατί έχει πολλή σημασία το γεγονός αυτό, που είναι γεννημένος στον Πύργο θα βραβευθεί. Το ότι θα βραβευθεί δεν λέει και πολλά πράγματα αν η βράβευση αυτή δεν συνδυάζεται και με την αγάπη του κόσμου.

Ο Τάκης Κανελλόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου ο οποίος διάλεξε από τη μαχόμενη δικηγορία που με πολλή μεγάλη επιτυχία ασκούσε να γίνει καθηγητής και να γεμίζει τα αμφιθέατρα, οι γνώσεις και η δυνατότητα της μετάδοσης των γνώσεων είναι κυρίως οι βασικές αιτίες που κάνουν τα αμφιθέατρα να γεμίζουν και ο Κανελλόπουλος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, βρήκε και την Ευρωπαϊκή Ένωση τότε που την παρακολούθησε και του έδωσε την δυνατότητα επιστημονικά να κάνει πολλά πράγματα.

Ο Φώτης Ασημακόπουλος ένας νέος άνθρωπος, είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω παλιότερα όταν πήγα στην Αμερική από τότε διέκριναν όλοι ότι θα κάνει σπουδαία πράγματα, τα έχει κάνει τα περισσότερα αλλά έχει δρόμο μπροστά του. Όμως η επιστήμη του και η λειτουργία του σε αυτό τον τομέα έχουν σχέση με τον καρκίνο, δεν είναι γιατρός είναι ερευνητής και μάλιστα αυτή την περίοδο είναι επικεφαλής μιας πάρα πολύ καλής ερευνητικής μονάδας που χρηματοδοτούν οι Αμερικάνοι για να μπορούν να είναι στην πρωτοπορία της επιστήμης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου