Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Βραβείο φωτογραφίας στον Χρήστο Καραμάνη

Από την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, για την ταινία «Τετάρτη 04:45»
Η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) απένειμε το φετινό βραβείο φωτογραφίας, μεταξύ 34 υποψήφιων ταινιών  και ντοκιμαντέρ,  στον Χρήστο Καραμάνη για την ταινία «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου.

Η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC), η οποία δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια, αποφάσισε να καθιερώσει ετήσιο βραβείο που θα αφορά στην διεύθυνση φωτογραφίας. Έτσι, όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες, οι διευθυντές φωτογραφίας  ψηφίζουν για το ποια, κατά τη γνώμη τους, είναι η ταινία με την καλύτερη φωτογραφία.

Υποψήφιες ήταν οι ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία δημόσια προβολή το προηγούμενο έτος. Η απόφαση ελήφθη με μυστική ψηφοφορία,  η οποία για λόγους εγκυρότητας επιβλέπεται από δικηγόρο.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα τακτικά μέλη του GSC.
«Τετάρτη 04:45»



Η «Τετάρτη 04:45», ένα ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες θρίλερ, είναι η δεύτερη δημιουργία του Αλέξη Αλεξίου μετά την «Ιστορία 52».

Προσεκτικά χωρισμένη σε κεφάλαια με αινιγματικούς τίτλους, κομψά ντυμένη με ονειρικές ρετρό μουσικές, πλούσια σε σαρκαστικούς διαλόγους και ποπ αναφορές, σκοτεινή και γεμάτη χρώμα,  η ταινία ξεχειλίζει από εικόνες που στοιχειώνουν το μυαλό του θεατή, χωρίς επιτήδευση αλλά με καθαρόαιμο κινηματογραφικό στυλ.

Στην ταινία, που είναι ελληνογερμανική παραγωγή, πρωταγωνιστούν οι Στέλιος Μάινας, Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Τζουμάκης και Adam Bousdoukos («Soul Kitchen»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου