Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Οι πίνακες του Vincent Van Gogh... ζωντανεύουν!

Δείτε σε animation τη βιογραφία του διάσημου ζωγράφου
Μια ταινία-βιογραφία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ σε animation σκηνοθέτησαν οι Ντορότα Κομπιέλα και Χιου Γουέλτσμαν, δημιουργώντας το «Loving Vincent», που αφηγείται την ιστορία του μεγάλου ζωγράφου μέσα από συνεντεύξεις με άτομα που παρουσιάζονται στους πίνακές του.

Αυτό που εκπλήσσει είναι η ίδια η δημιουργική φόρμα: για την ταινία συνεργάστηκαν 100 ζωγράφοι οι οποίοι δημιούργησαν πάνω από 56.000 πίνακες για να υλοποιηθεί το πρώτο παγκοσμίως εξ ολοκλήρου κινηματογραφικό έργο με βάση τη ζωγραφική.

Στόχος της ταινίας είναι να διηγηθεί την ιστορία της ζωής του σπουδαίου καλλιτέχνη χρησιμοποιώντας πραγματικές ελαιογραφίες (12 ανά δευτερόλεπτο του φιλμ) οι οποίες έχουν δημιουργηθεί στο στιλ του Βαν Γκογκ.

Για τον λόγο αυτό, το team της παραγωγής δημοσίευσε στο YouTube το πρώτο trailer της ταινίας, με σκοπό να προσελκύσει περισσότερους καλλιτέχνες που θα εργαστούν για το έργο έως το τέλος του ερχόμενου Αυγούστου.

Την ταινία σκηνοθετεί η Πολωνή ζωγράφος και σκηνοθέτις Ντορότα Κομπιέλα (Dorota Kobiela), η οποία συνεργάζεται με τον Αμερικανό Χιου Γουέλτσμαν (Hugh Welchman), που έχει βραβευτεί με Όσκαρ για την ταινία ο «Πέτρος και ο Λύκος».

Το καστ περιλαμβάνει ονόματα όπως Saoirse Ronan, Aidan Turner, Douglas Booth, Helen McCrory, Chris O'Dowd και Jerome Flynn.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας - animation:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου