Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Στην «Άκρη του Βατήρα», «Drops of Peace» και χορογραφίες της Ισιδώρας Ντάνκαν
Με τρεις πολύ ιδιαίτερες παραστάσεις συνεχίζεται το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Τα έργα «Στην Άκρη Του Βατήρα», «Drops of Peace» και χορογραφίες της Ισιδώρας Ντάνκαν.

Την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Ιουλίου στο Μέγαρο Χορού - Στούντιο, η ομάδα «Αμάλγαμα» και η χορογράφος Μαρία Γοργία, παρουσιάζουν το έργο «Στην Άκρη Του Βατήρα», που διαδραματίζεται σ΄ ένα χώρο που μεταμορφώνεται πότε σε σπίτι, πότε σε πασαρέλα, πότε σε γιαπωνέζικο λουτρό και πότε σε ατμόσφαιρα από έργο του Μπέκετ. Εκεί, μια γυναίκα, η καλαματιανή περφόρμερ, Σάνια Στριμπάκου, κολυμπά ανάμεσα στις αντιφάσεις της, στην αναποφασιστικότητά της και στα αδιέξοδα που, κατά κύριο λόγο, δημιουργεί η ίδια στον εαυτό της.

Στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, στις 19 Ιουλίου οι «Drops of Peace» σε μια πολυαισθητηριακή παράσταση, που αρχίζει ως παιχνίδι για θεατές όλων των ηλικιών με ελεύθερη είσοδο. Οι χορογράφοι Αποστολία Παπαδαμάκη (ομάδα Quasi Stellar, Ελλάδα), Σοφί Μπουλμπουλιάν (Sophie Bulbulyan, ομάδα Dk-Bel, Γαλλία) και Λία Χαράκη (ομάδα Πέλμα - Κύπρος) δημιουργούν το «Drops of Peace», ως απόηχο του «Drops of Breath», της πρώτης διεθνώς υποβρύχιας παράστασης χορού. Ένας περίπατος στη φύση, κατά τον οποίο οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το δικό τους ταξίδι, παρακολουθώντας τους χορευτές να συνθέτουν μνήμες, που έχουν καταγραφεί μέσα τους από την υποβρύχια εμπειρία τους.

Τέλος, στις 19 και στις 24 Ιουλίου, επιλεγμένες χορογραφίες της Ισιδώρας Ντάνκαν, η οποία ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και δημιούργησε έργα πάνω στην αρχαιοελληνική μουσική, το χορό και την ποίηση - δράμα αλλά και της Λίζας Ντάνκαν (υιοθετημένης κόρης της Ντάνκαν) καθώς και της Μπάρμπαρα Κέιν, ιδρύτριας της ομάδας «Isadora Duncan Dance Company», παρουσιάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της έκθεσης, «Μυθικοί χοροί της Μεσσηνίας». Μέσα από την ομορφιά και τη ρευστότητα του χορού της Ισιδώρας Ντάνκαν το δρώμενο της ομάδας, που περιλαμβάνει σόλο, ντουέτο και τρίο, αποπειράται να συνδεθεί με την έκθεση, δίνοντας νέα ζωή και έκφραση στα εκθέματά της όπου ξεναγούνται οι θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου