Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ένα... πάλκο γίνεται όλη η Αθήνα!

Η Αθήνα θα θυμίζει μια τεράστια συναυλία αυτή την εβδομάδα
Γαλάνη, Τσαλιγοπούλου και Νέγκα τραγουδούν το βράδυ της Δευτέρας στο Θέατρο Πέτρας
Τραγούδια, μελωδίες, ρυθμοί... Όλη η Αθήνα θα θυμίζει μια τεράστια συναυλία την εβδομάδα που έρχεται καθώς σε πολλές και διαφορετικές γωνιές τις πόλεις θα πραγματοποιηθούν όμορφες μουσικές βραδιές, με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες σε μια μεγάλη μουσική γκάμα. 

Από το Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά μέχρι το Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης κι από τον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μέχρι το Θέατρο Βράχων του Βύρωνα η πρωτεύουσα έχει να προτείνει αυτές τις ημέρες πολλές και ενδιαφέρουσες συναυλιακές προτάσεις για όμορφα και μελωδικά καλοκαιρινά βράδια.

Το βράδυ της Δευτέρας: μια όμορφη γυναικεία συντροφιά αποτελούμενη από τη Δήμητρα Γαλάνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Γιώτα Νέγκα, θα παρουσιάσουν, στο Θέατρο Πέτρας, ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι. Οι μεγαλύτεροι Ελληνες συνθέτες, ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου, ο Ξαρχάκος, ο Λοΐζος, ο Ζαμπέτας, ο Καλδάρας, ο Μούτσης, ο Σπανός, θα «συναντηθούν» στην ίδια σκηνή μέσα από τις ερμηνείες των τριών κυριών στα πιο γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια τους.

Βράδυ Τρίτης: το Βεάκειο Θέατρο θα υποδεχτεί τους Χαΐνηδες, το γνωστό συγκρότημα από την Κρήτη που θα μιλήσει μέσα από τον παραδοσιακό ήχο του για τα πιο σύγχρονα πράγματα. Ο Δημήτρης Αποστολάκης και η μουσική συντροφιά τους θα μεταφέρουν τον αέρα και τον ήχο της πατρίδας τους στον Πειραιά και θα παρασύρουν το κοινό τους στο μουσικό ταξίδι τους.
Ντουέτο

Ένα πολύ αγαπημένο ντουέτο, αυτό του Λάκη Παπαδόπουλου και της Αρλέτας, θα βρεθεί την Τετάρτη το βράδυ, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ο τραγουδοποιός και η ερμηνεύτρια θα θυμηθούν στιγμές από το μουσικό τους παρελθόν, όπως τη «Σερενάτα», τη «Γυριστρούλα», το «Τσάι Γιασεμιού», τα «Ησυχα Βράδια», το «Batida de Coco» και το «Μπαρ το Ναυάγιο» κατά τη διάρκεια μιας όμορφης βραδιάς που «...η Αθήνα ανάβει σαν μεγάλο καράβι»...

Την ίδια ώρα, σε μια άλλη γωνιά της πόλης, στο Βεάκειο, θα βρίσκονται ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης και θα διηγούνται στο κοινό τις υπέροχες μουσικές ιστορίες τους. Οι δύο καλλιτέχνες, που περιοδεύουν μαζί αυτό το καλοκαίρι, θα δώσουν αυτήν τη συναυλία για τους σκοπούς του Συνεταιρισμού ΑΚΤ-ΕΙΝ ο οποίος βοηθά στην ομαλή κοινωνική ένταξη ατόμων που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό λόγω σωματικών ή ψυχικών εμποδίων.

Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, στη Νίκαια και στο Κατράκειο Θέατρο, η Μαρινέλλα και ο Αντώνης Ρέμος θα ενώσουν τις φωνές τους υπό τους ήχους του μπουζουκιού του Χρήστου Νικολόπουλου. Οι δύο ερμηνευτές θα τραγουδήσουν κομμάτια από το προσωπικό τους ρεπερτόριο ενώ όλοι μαζί θα παρουσιάσουν ένα μουσικό αφιέρωμα στον ένα και μοναδικό Στέλιο Καζαντζίδη.

Το βράδυ της Πέμπτης: όχι μία ούτε δύο, αλλά τέσσερις διαφορετικές συναυλίες θα γίνουν . Το συναυλιακό καλοκαιρινό πρόγραμμα του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής θα συνεχιστεί με τους βραζιλιάνικους και λάτιν ξέφρενους ρυθμούς του Petros Klampanis, ενός από τους σημαντικότερους εκφραστές της εγχώριας brazilian jazz σκηνής. Μαζί του θα είναι οι Μιράντα Βερούλη, Κατερίνα Πολέμη, Χρήστος Ραφαηλίδης, Σπύρος Μάνεσης και Αγγελος Πολυχρόνου.

Στο Βεάκειο του Πειραιά η Μελίνα Ασλανίδου θα υποδεχτεί το κοινό με μια αγκαλιά τραγούδια από τη δισκογραφία της αλλά και επιλογές από το σύνολο του ελληνικού ρεπερτορίου ενώ την ίδια ώρα στον Βύρωνα, στο Θέατρο Βράχων, οι Stavento θα γιορτάζουν τα 11 χρόνια της δισκογραφικής πορείας τους με προσκεκλημένους την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Rous και η Φωτεινή Βελεσιώτου θα εξερευνά, στο Θέατρο Πέτρας, τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις μαζί με τον Ψαραντώνη, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Αργύρη Μπακιρτζή και τον Χάικ Γιαζιτζιάν.

* Στη φωτογραφία: Γαλάνη, Τσαλιγοπούλου και Νέγκα τραγουδούν το βράδυ της Δευτέρας στο Θέατρο Πέτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου