Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

«Nouvelle Vague»

Έρχονται την Τετάρτη 13 Ιουλίου στο Roof Stage στην ταράτσα του GAZARTE
Είναι η παριζιάνικη μπάντα που κατέκτησε τον κόσμο με τις μπόσα νόβα διασκευές κλασικών new wave και πανκ επιτυχιών, ενώ παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ελλάδα- αυτή άλλωστε είναι η αιτία που μας επισκέπτονται αρκετά συχνά.

Ο λόγος για τους Nouvelle Vague που έρχονται στο Roof Stage στην ταράτσα του GAZARTE, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, για μία μοναδική συναυλία.

Μαζί τους το electro-soul ensemble La Rochelle Band που θα ανοίξει τη βραδιά. Εχοντας κερδίσει το ελληνικό κοινό με τη ραδιοφωνική επιτυχία «Rocket Man», το γκρουπ αποτελεί ένα από τα πολλά υποσχόμενα ονόματα της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής. Συνδυάζοντας αρμονικά την glamour αισθητική της soul με το σύγχρονο electro ήχο, με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, φέρνουν τη soul ξανά στις μουσικές σκηνές.

Όσο για τους Nouvelle Vague, έχουν μια ιστορία η οποία από μόνη της παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον και -εν μέρει- εξηγεί την εντυπωσιακή καλλιτεχνική τους διαδρομή και αναγνώριση. Ξεκίνησαν από το Παρίσι, το 2003, αλλά σύντομα η φήμη τους απέκτησε τέτοιες διαστάσεις που ξεπέρασε τα σύνορα της Γαλλίας.

Ο Μarc Collin και ο Οlivier Libaux είναι δύο από τους πλέον πολυπράγμονες μουσικούς-παραγωγούς της γαλλικής σκηνής τα τελευταία 15 χρόνια. Όταν, λοιπόν, οι πορείες τους κατέληξαν κάποια στιγμή σε ένα κοινό σημείο, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δημιουργικό και εκλεκτικό σχήμα.

Μια κολλεκτίβα, δηλαδή, καλλιτεχνών με στόχο να τιμήσουν τα εφηβικά ακούσματά τους. Κάπως έτσι, στο τελικό αποτέλεσμα θα συνέβαλλαν οκτώ τραγουδίστριες (έξι Γαλλίδες, μια Βραζιλιάνα και μια Νεοϋορκέζα) με υπέροχες φωνές που έφεραν στο σχήμα μία εντυπωσιακή ποικιλομορφία.

Όπως και να 'χει, οι Nouvelle Vague κατάφεραν κάτι το θαυμαστό: Κράτησαν το μελωδικό πυρήνα διαχρονικών συνθέσεων punk και post punk από new wave συγκροτήματα, όπως οι Joy Division, Clash, Dead Kennedys, Cure, Depeche Mode και έκαναν επανεκτελέσεις, χρησιμοποιώντας λιτές, ακουστικές ενορχηστρώσεις που παραπέμπουν στην τεχνοτροπία της μπόσα νόβα, της τζαζ της δεκαετίας του '50 και της ποπ των 60s.

Απ' την άλλη, στο τέταρτο άλμπουμ τους επηρεάζονται από το γαλλικό new wave που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα στη δεκαετία του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80. Ακολούθως, διαβάζουμε στην imerisia.gr, το line up των γυναικείων φωνητικών διαφοροποιήθηκε αρκετά σε σχέση με εκείνο που μας είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα, με κάθε κομμάτι να ερμηνεύεται από μια τραγουδίστρια τη σύγχρονης γαλλικής σκηνής.

Είναι τραγουδίστριες που έχουν μεγαλώσει με τα τραγούδια της δεκαετίας του '70 και του '80 και λατρεύουν να τα ερμηνεύουν! Αξιοσημείωτο είναι πως ορισμένοι από τους... διασκευαζόμενους έχουν αποδεχτεί την πρόσκλησή τους και έχουν τραγουδήσει μαζί με τους Nouvelle Vague στις νέες εκδοχές των κομματιών τους!

Ο Ian Mc Cullough των Echo and the Bunnymen, ο Chris Bailey των Saints, o Barry Adamson των Magazine, ο Martin Gore των Depeche Mode, ο Terry Hall των Fun Boy Three είναι μερικοί από αυτούς.

Και, βέβαια, κάθε άλλο παρά είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια οι Nouvelle Vague έχουν περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο κατακτώντας το κοινό όπου και αν έχουν βρεθεί.

Αυτό ακριβώς υπόσχονται να κάνουν και σε αυτή την πολυαναμενόμενη καλοκαιρινή συναυλία, αποδεικνύοντας -με τρόπο αξεπέραστο- ότι μια ευφάνταστη διασκευή μπορεί να γίνει καλύτερη ακόμα και από την αρχική μορφή ενός τραγουδιού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου