Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

«Ejekt Festival»

Πάρτι με «Editors» και «James»
Ανοιξε, στην πλατεία Νερού, στο Φάληρο, η αυλαία του φετινού Ejekt Festival, που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μία από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές μουσικές διοργανώσεις.

Το Φεστιβάλ είναι διήμερο και θα εκτυλιχτεί σε δύο διαδοχικές Παρασκευές φιλοξενεί μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, με πρωταγωνιστές τους «Muse», οι οποίοι θα παίξουν στις 23 Ιουλίου μπροστά στους φανατικούς Έλληνες θαυμαστές τους.

Τα δύο μεγάλα ονόματα της χθεσινής βραδιάς ήταν οι «Editors» και οι «James». Οι πρώτοι, από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, μεταφέροντας στις αποσκευές τους τα τραγούδια του νέου τους δίσκου με τίτλο «In Dream», το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ένα ενδιαφέρον «πάντρεμα» της ποπ με την πειραματική μουσική. Γνώριμοι στο ελληνικό κοινό, καθώς έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας και κατά το παρελθόν, ενδυνάμωσαν την ήδη στενή σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσά τους.

Επιστροφή στην Αθήνα και για τους «James», οι οποίοι διαθέτουν επίσης νέο άλμπουμ, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο, με τίτλο «Girl at the End of the World». Το ροκ συγκρότημα από το Μάντσεστερ σχηματίστηκε το 1982 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Η αποχώρηση του τραγουδιστή Τιμ Μπουθ σήμανε τη διάλυσή τους, η οποία όμως αποδείχθηκε προσωρινή, καθώς το 2007 επανανενώθηκαν, μπήκαν στο στούντιο και ξεκίνησαν και πάλι τις συναυλίες.

Στην πρώτη μέρα του φετινού Ejekt συμμετείχαν επίσης οι Dimitri Vegas & Like Mike, το ελληνικής καταγωγής μουσικό δίδυμο από το Βέλγιο που κινείται στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, οι «Crystal Castles», το ηλεκτρονικό πρότζεκτ του Καναδού πολυοργανίστα Ιθαν Καθ, που στηρίζεται στην ανάπτυξη ποπ θορύβου μέσα από παλαιά ηλεκτρονικά μέσα και παιχνίδια και η δική μας Stella, μια φρέσκια μουσική παρουσία που ασχολείται με τον εναλλακτικό ήχο.

Ωστόσο, αυτό που αναμένουν οι περισσότεροι, και μάλιστα με ιδιαίτερη ανυπομονησία, είναι η δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, η 23η Ιουλίου, οπότε θα ανέβουν στη σκηνή οι «Muse», το αλτέρνατιβ ροκ συγκρότημα το οποίο από το 1994 που σχηματίστηκε μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει.

Η συναυλία τους στο Ejekt Festival εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης παγκόσμιας περιοδείας τους με τίτλο «Drones World Tour», η οποία πραγματοιείται για την προώθηση του τελευταίου τους άλμπουμ «Drones», που απέσπασε το βραβείο Γκράμι για το καλύτερο ροκ άλμπουμ της χρονιάς.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό θα ξεπερνάει τις δύο ώρες και θα περιλαμβάνει, εκτός από τα καινούργια τραγούδια τους, τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διαδρομής τους.

Τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ θα εμφανιστούν επίσης οι Βρετανοί «Unkle και Temples».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου