Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Αρχαία Ολυμπία

Χορωδίες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με θέα τον Κρόνιο λόφο
Το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Αρχαία Ολυμπία διοργανώνεται από τη Μικτή Χορωδία Πύργου και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Αυγούστου.

Με θέα τον Κρόνιο λόφο, το Αρχαίο Στάδιο, «τα ποταμίσια χείλη του Αλφειού» και δίπλα στη «στάχτη της καρδιάς του Κουμπερτέν» -όπως αναφέρει ο ποιητής- στο Φεστιβάλ αναμένεται να συμμετάσχουν χορωδίες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό!

Χορωδίες νεανικές, ανδρικές, γυναικείες και μεικτές με συνοδεία πιάνου ή a cappellα, θα ομορφύνουν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ που, ανάλογου είδους, διοργανώνεται για 1η φορά στην Ηλεία!

Η ελκυστικότητα του χώρου με τα μηνύματα που εκπέμπει η υψηλή αισθητική του, οι παραλίες του νομού Ηλείας καθώς και οι παροχές των οργανωτών προς τους χορωδούς, συνθέτουν μια δελεαστική πρόταση για ένα διήμερο ή τριήμερο ξεγνοιασιάς και τραγουδιού.

Το μαγευτικό καταπράσινο δάσος του λόφου Δρούβα, και το θεατράκι των χιλίων θέσεων αναμένεται να αποτελέσουν τον ιδανικό χώρο φιλοξενίας του Φεστιβάλ, «οικοδέσποινα» του οποίου θα είναι η Μικτή Χορωδία Πύργου (Μ.Χ.Π.).

Την προσπάθεια για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ στηρίζουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Να σημειωθεί πως δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τις 15 Ιουλίου 2016. Η επιλογή των χορωδιών που θα συμμετέχουν θα γίνει από τους οργανωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου