Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

«Η Γκιόστρα της Ζακύνθου - Giostra di Zante»

Φορέας ένωσης και ανταλλαγής Πολιτισμού - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
O πολιτιστικός σύλλογος «Η Γκιόστρα της Ζακύνθου - Giostra di Zante» και φέτος κατά την διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος -από 17 έως και 19 Ιουνίου- θα παρουσιάσει το δρώμενο της Γκιόστρας (έφιπποι αγώνες δεξιοτεχνίας).

Στις φετινές εκδηλώσεις για ακόμη μια φορά θα συμμετέχουν όλα τα Ιόνια Νησιά καθώς και ομάδες του εξωτερικού από Ιταλία και Σαν Μαρίνο.

Το δρώμενο της Γκιόστρας γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην Ζάκυνθο εδώ και μία δεκαετία… «πιστοί στην προσπάθειά μας ν' αναβιώνουμε το συγκεκριμένο δρώμενο, το οποίο γινόταν στο νησί μας από τα μέσα του 17ου αιώνα, με συνέπεια, σοβαρότητα και ποιότητα, πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού μας, συντηρούμε την ιστορική μνήμη και ταυτόχρονα δίνουμε ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και τουριστική προβολή του τόπου μας.

Καταλήγοντας, επισημαίνουμε ότι διαφαίνεται καθαρά, ότι η Γκιόστρα της Ζακύνθου δεν έμεινε απλά ένα δρώμενο αλλά έχει καταστεί «φορέας ένωσης και ανταλλαγής» πολιτισμού καθώς και «φορέας» προώθησης και προβολής των Νησιών μας! Περιμένουμε όλους σας να συμμετέχετε αλλά και να παρακολουθήσετε την Γκιόστρα, μαζί μας!»… αναφέρεται σε ανακοίνωση του διοργανωτή συλλόγου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΚΙΟΣΤΡΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2016

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Έναρξη Γκιόστρας (Ώρα 19:30)

Από το πλακόστρωτο της Αλ.Ρώμα (Ανάληψη) θα γίνει τελάλημα με την ακολουθία των ομάδων για την έναρξη της Γκιόστρας. Δημαρχείο Ζακύνθου (Ώρα 20:00)

Έπαρση σημαιών, προκήρυξη της Γκιόστρας Ζακύνθου 2016 και παρουσίαση αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσει Ζακυνθινή μουσικοχορευτική βραδιά από Ζακυνθινούς συλλόγους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Παιδική Γκιόστρα στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου.

Ώρα 11:30, επίσημη υποδοχή των αντιπροσωπειών από Ιταλία, Σαν Μαρίνο και Ιόνια Νησιά από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου. Χαιρετισμοί και ανταλλαγές δώρων στο Πλάτωμα Αγίων Σαράντα (πλακόστρωτο Αλ.Ρώμα).

Ώρα 19:30: Παρέλαση παιδικών ομάδων των σχολείων και συλλόγων της Ζακύνθου, με στολές εποχής καθώς και συλλόγων των φιλοξενούμενων ομάδων.

Ώρα 20:15: Διεξαγωγή παιδικής Γκιόστρας. Ακολουθούν Επτανησιακοί χοροί και χοροί εποχής από τις ομάδες του Ιονίου και του Σαν Μαρίνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ώρα 19:00: Πλάτωμα Αγίων Σαράντα (πλακόστρωτο Αλ.Ρώμα), η Μεγάλη Παρέλαση όλων των ομάδων της Γκιόστρας (σαλπιστές, τυμπανιστές, σημαιοφόροι, ιππότες, δεσποσύνες κ.α.), θα διασχίσουν τους δρόμους της πόλης με τελικό προορισμό την διεξαγωγή του αγωνίσματος.

Ακολουθεί η απονομή βραβείου στο νικητή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου