Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

«Tango Acropolis»

Καλλιμάρμαρο και Τεχνόπολη μεταμορφώνονται σε πίστα χορού!
Το Tango Acropolis παρουσιάζει φέτος ένα εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων, στις 9 και 10 Ιουλίου, στο Καλλιμάρμαρο και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων της ανεξαρτησίας της Αργεντινής και με μια ιδέα αφιερωμένη στην ανθρώπινη ενότητα μέσω της αγκαλιάς του τάνγκο -ενός χορού που αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα έκφρασης και επικοινωνίας- επαναλαμβάνεται και φέτος ένας ετήσιος θεσμός που έχει καθιερωθεί από το 2011 στην Αθήνα.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ. ο προαύλιος χώρος του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) θα  μεταμορφωθεί σε μια τεράστια πίστα χορού για όλους τους λάτρεις του τάνγκο, ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές όπου η Ελλάδα και η Αργεντινή θα ενώσουν δύο πολιτιστικές κληρονομιές (όπως τις όρισε η Unesco) το Tango και την Ακρόπολη.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί από τη μουσική της πενταμελούς ορχήστρας «Evocation», που θα μας παρασύρει σ’ ένα ταξίδι αισθήσεων από τα μυστηριακά, σκοτεινά τάνγκο του Αστορ Πιατσόλα μέχρι τα χαριτωμένα βαλς και τις σπιρτόζικες μιλόνγκας της «χρυσής εποχής».
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 10 Iουλίου, στην Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων θα φιλοξενηθεί το Φεστιβάλ Tango Acropolis 2016.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Tango en Eros» όπου θα παρελάσουν διεθνή αστέρια του τάνγκο.

Η χορευτική παράσταση είναι αφιερωμένη στον έρωτα. Πρωταγωνιστές δέκα διάσημα ζευγάρια Αργεντίνων και Ελλήνων χορευτών που έχουν διαπρέψει σε διεθνείς διαγωνισμούς και παραστάσεις. Μαζί τους στη σκηνή, η ορχήστρα Tangarto και η τραγουδίστρια Martha Moreleon.

Σκηνοθετική επιμέλεια
Luis Alberto Mestre. 
Ώρα Έναρξης
21.00
Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος 10 ευρώ (καθήμενων) /5 ευρώ (όρθιοι) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου