Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

«Medphoto Festival»

Ξεκινάει την Πέμπτη το πρώτο μεσογειακό φεστιβάλ φωτογραφίας
Το Medphoto είναι το πρώτο μεσογειακό φεστιβάλ φωτογραφίας, ξεκινάει την Πέμπτη στην πόλη του Ρεθύμνου και θα παρουσιάσει τη δουλειά Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, μέσα από μια σειρά εκθέσεων και εκδηλώσεων, ενώ θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου.

Το Medphoto προσκαλεί τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα να λάβει μέρος σε αυτό το δυναμικό καλλιτεχνικό project, που φιλοδοξεί να γίνει ένας ετήσιος εορτασμός των οπτικών τεχνών.

Με τη συνάντηση πολλών καλλιτεχνικών συνεργατών από όλη την Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου φιλοδοξούμε να ενθαρρύνουμε και να καλλιεργήσουμε μια ζωντανή κοινότητα καλλιτεχνών και να προβάλουμε τον ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο.

H τοποθεσία του φεστιβάλ είναι άκρως σημαντική, καθώς η Κρήτη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας: στο κέντρο της Μεσογείου, το νησί αποτελεί την πύλη που ενώνει τις τρεις ηπείρους, Ευρώπη, Αφρική και Ασία. Η θέση της Κρήτης τονίζει επίσης την σημασία των γεωγραφικών και πολιτισμικών ορίων, που αποτελούν και το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ για τη φετινή χρονιά με τίτλο: «Σύνορα / Σταυροδρόμια».

Το φεστιβάλ στο ξεκίνημα του πραγματεύεται τις αλλαγές στην Ευρώπη καθώς και το μέλλον της περιοχής με βάση τα καίρια προβλήματα της εποχής και του τόπου: την οικονομική και προσφυγική κρίση. Επιπλέον, το φεστιβάλ θα διερευνήσει την κατάσταση της Ελλάδας καθώς και μια πιο συμβολική ιδέα των συνόρων, αυτή των εσωτερικών ή προσωπικών ορίων που αφορούν την αντίληψη και την ταυτότητα.

Το Medphoto συνδιοργανώνεται από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση KOLEKTIV8 και το Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου