Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

«Δελφοί - Εικαστικές Αντανακλάσεις»

Έκθεση στην αίθουσα θεάτρου «Φρύνιχος» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών
«Ο θησαυρός των Αθηνών στους Δελφούς» του Αλέκου Φασιανού είναι ένα από τα έργα της έκθεσης
Στην έκθεση «Δελφοί - Εικαστικές Αντανακλάσεις» παρουσιάζεται ένα σύνολο 35 έργων που δημιουργήθηκαν ειδικά για τους Δελφούς, από σημαντικούς καλλιτέχνες.

Στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του θεάτρου «Φρύνιχος» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (ΕΠΚεΔ) στους Δελφούς περιλαμβάνονται έργα των Takis, Chryssa, Ν. Αλεξίου, Βλ. Κανιάρη, Γ. Γαΐτη, Danil, Γ. Λαζόγκα, Αγγ. Αντωνόπουλου, Ν. Ναυρίδη, Αλ. Φασιανού, Γ. Ψυχοπαίδη, Ν. Γεωργιάδη και πολλών άλλων.

Τα 35 παρουσιαζόμενα έργα καλύπτουν όλα τα εικαστικά είδη, από επίτοιχα ζωγραφικά, γλυπτά, χαρακτικά μέχρι φωτογραφικές απεικονίσεις.

Η έκθεση αποτελεί μία πτυχή από τις πολλές του προγράμματος του ΕΠΚεΔ, το οποίο περιλαμβάνει «Αφιέρωμα στον Ουίλιαμ Σαίξπηρ» με τη θεατρική εγκατάσταση «Αδιέξοδος έρωτας, Οφηλία», καθώς και παραστάσεις, εργαστήρια αρχαίου δράματος, διαλέξεις.

Οι εκθέσεις φωτογραφίας πραγματοποιούνται το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2016, η πρώτη με θέμα «Ιχνη και Ερείπια» (παρουσίαση φωτογραφιών των συμμετεχόντων στο σεμινάριο φωτογραφίας που διοργανώθηκε στους Δελφούς τον Μάιο).

Με θέμα τους Παλαιούς Δελφούς, η δεύτερη έκθεση θα επικεντρωθεί θεματικά στη ζωή των κατοίκων των Δελφών με στιγμιότυπα από το παλαιό Καστρί, τη μεγάλη ανασκαφή και τη μεταφορά του παλαιού χωριού στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα, τις καθημερινές ασχολίες, ήθη και έθιμα κ.λπ., ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί φωτογραφικό υλικό από επισκέψεις διάφορων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στον αρχαιολογικό χώρο και στους Δελφούς.

*Στη φωτογραφία «Ο θησαυρός των Αθηνών στους Δελφούς» του Αλέκου Φασιανού ένα από τα έργα της έκθεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου