Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Μάριος Τόκας

Συναυλία αγάπης και μνήμης στο έργο του μουσικοσυνθέτη που χάθηκε πρόωρα
Ένα μουσικό αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα, που έφυγε πρόωρα το 2008 σε ηλικία 54 ετών, γεμάτο μνήμες, νοσταλγία, αρώματα, με εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ο Μάριος Τόκας, «έρχεται» ξανά κοντά μας  στο Badminton με τα τραγούδια του, μέσα από την επιτυχημένη παράσταση «Σ’ αναζητώ», η οποία «ζωντανεύει» το έργο και την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι, αλλά και την αξιομνημόνευτη προσωπικότητά του.

Η πετυχημένη μουσική παράσταση με τίτλο «Σ' αναζητώ», ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα και την αγάπη του για «τη δική του την πατρίδα, που έχει μοιραστεί στα δυο», μετά τις 2 μεγάλες sold out συναυλίες στο κατάμεστο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έρχεται για ακόμα δυο ξεχωριστές βραδιές, τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, στο Θέατρο Badminton.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα εισιτήρια για την συναυλία-αφιέρωμα στο Μάριο Τόκα, τη Δευτέρα 4 Απριλίου εξαντλήθηκαν και για το λόγο αυτό προστέθηκε ακόμα μια ημέρα, έτσι η συναυλία θα επαναληφθεί και την Τρίτη 5 Απριλίου.

Στην παράσταση συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Δήμητρα Σταθοπούλου με τη συνοδεία δεκαμελούς λαϊκής ορχήστρας που διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη σύνθεση του προγράμματος έχει αναλάβει ο παραγωγός και μελετητής της ελληνικής μουσικής Ηλίας Μπενέτος, ενώ τα κείμενα είναι του συγγραφέα και δημοσιογράφου Μηνά Βιντιάδη.

Στην παράσταση, την οποία έχουν επιμεληθεί στενοί συνεργάτες του μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, «ζωντανεύει» το έργο και η προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι, καθώς και η αξιομνημόνευτη προσωπικότητά του, επιχειρώντας να θυμίσει στο κοινό τη σύντομη, αλλά λαμπρή πορεία του. Σε μια περίοδο που η κοινωνία έχει ανάγκη από ανάταση ψυχής, τα τραγούδια του Μάριου Τόκα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δύναμης.

Μάριος Τόκας - Μια μουσική παράσταση με τα τραγούδια τουΟ Μάριος Τόκας γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του ’54, στη Λεμεσό. Ως φαντάρος, έζησε από την πρώτη γραμμή τις δύο φάσεις της τουρκικής εισβολής. Έφυγε από την Κύπρο με το όνειρο να κάνει καριέρα στο πεντάγραμμο και με το πρώτο του πιάνο, που του δώρισε ο πατέρας του σε μικρή ηλικία, σε δύσκολους καιρούς, να τον έχει βοηθήσει να ελπίζει σε αυτό. Και τα κατάφερε, αφού μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου είναι δικά του. Τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα του 2008, μόλις στα 54 χρόνια του, χτυπημένος από τον καρκίνο, έχασε τη μάχη για τη ζωή, παλεύοντας μέχρι τέλους, έχοντας κοντά του την οικογένεια και τους αγαπημένους του φίλους.


Θέατρο Badminton
Δευτέρα 4 & Τρίτη 5 Απριλίου 2016
Ώρα έναρξης: 20.30
Εισιτήρια από 10€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου