Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Απονεμήθηκε εξ' ημισείας σε Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Ιωάννα Παππά
Στην Αλεξάνδρα Αϊδίνη και την Ιωάννα Παππά  το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»
Στη φετινή, δέκατη κατά σειρά, τελετή απονομής του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη», το βραβείο απονεμήθηκε εξ' ημισείας στην Αλεξάνδρα Αϊδίνη και στην Ιωάννα Παππά.

Η Αλ. Αϊδίνη βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στη μεγάλη θεατρική επιτυχία «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση (σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου).

Αντίστοιχα, η Ιωάννα Παππά για την ερμηνεία της στο έργο της Ρούλας Γεωργακοπούλου «Οδός Πολυδούρη» (σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη).

Οι φετινές νικήτριες, Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Ιωάννα Παππά
Συνυποψήφιες των δύο νικητριών ήταν οι Κίττυ Παϊταζόγλου και Ηρώ Μπέζου.

Το «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» θεσπίστηκε το 2007 με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και απονέμεται ετησίως για την καλύτερη ερμηνεία νέας γυναίκας ηθοποιού κατά την προηγούμενη θεατρική περίοδο.

Στην ηθοποιό μαζί με το χρηματικό έπαθλο περιέρχεται και η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη την οποία παραδίδει στην επόμενη βραβευθείσα.

Το βραβείο αφορά σε υποψήφιες απόφοιτες δραματικής σχολής, με μια ικανή πορεία στις θεατρικές σκηνές, με συμμετοχές σε παραστάσεις και ερμηνείες σε ρόλους τέτοιες, που να έχουν αναδείξει και αποδείξει το ταλέντο τους.

Η επιτροπή του θεατρικού βραβείου αποτελείται από τους: Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρη Λιγνάδη και Ρένη Πιττακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου