Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

«Πατρίδες που έγιναν φωτιά»

Ένα τραγούδι για τους πρόσφυγες σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
Ένα τραγούδι σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα γράφτηκε ειδικά για τους πρόσφυγες. Για τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν βίαια τη χώρα τους αναζητώντας μια νέα πατρίδα.

Στην ηχογράφηση συμμετείχαν οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μάριος Φραγκούλης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Κότσιρας, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Περρής.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε για τους σκοπούς του International Foundation for Greece (IFG), μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας με στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου στήριξης των ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Τα έσοδα από τις ψηφιακές πωλήσεις του τραγουδιού, θα δοθούν στο IFG, για τη στήριξη των προσφύγων με στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών τους για την περίοδο που θα παραμείνουν στη χώρα μας.

Το τραγούδι αυτό, ακούστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, με πλήθος καλλιτεχνών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα έσοδα της οποίας δόθηκαν για τους σκοπούς του IFG.

Ακούστε το τραγούδι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου