Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας με σημαντικές πολιτιστικές δράσεις

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αρχαία Ολυμπία
Η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας για πρώτη φορά θα συνοδεύεται από ένα λαμπερό πρόγραμμα παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων από 16 έως 23 Απριλίου. 

Σημαντικές πολιτιστικές δράσεις θα πλαισιώσουν το κορυφαίο γεγονός της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου, στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Από εκεί, θα ξεκινήσει το ταξίδι της στον κόσμο για να καταλήξει στο Ρίο της Βραζιλίας, τη διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2016.

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος, η  Έλενα Κελεσίδη, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Πάνος Σκουρολιάκος, η Αλίκη Καγιαλόγλου,  ο Πέτρος Γάλλιας, η Αγλαΐα Παπά, η Λουίζα Κωστούλα, η Δήμητρα Στασινοπούλου, που θα πραγματοποιηθούν στην Αρχαία Ολυμπία, στον Πύργο, στην Αμαλιάδα και στην Πάτρα, θα λαμπρύνουν ακόμα περισσότερο τη μεγάλη γιορτή του Πολιτισμού και του Ολυμπισμού.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν από αύριο Σάββατο 16 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 23 Απριλίου, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η πρωτοβουλία…

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας) και στους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ήλιδας, που με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και την πολύτιμη αρωγή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης – καλλιτεχνικό σύμβουλο της διοργάνωσης. Ένωσαν τις δυνάμεις τους και στέλνουν στα πέρατα του κόσμου, μέσα από τον Πολιτισμό, το μήνυμα που πρεσβεύει η Ολυμπιακή Φλόγα.


Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, παρουσιάστηκε από τους διοργανωτές, χθες το μεσημέρι, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Αθήνα, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Χρίστο Βούζα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, αφού μετέφερε τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Μπαλτά για την πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί, έκανε λόγο για «υψηλού επιπέδου πρωτοβουλία που συναρθρώνει τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό» και πρόσθεσε με έμφαση «Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι έννοιες αδιαίρετες και ο ένας τροφοδοτεί τον άλλο, όσο και αν η οργανωμένη αλητεία των γηπέδων και παράγοντες που λυμαίνονται επί χρόνια τον χώρο του αθλητισμού, προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.

Στη συνέντευξη εκτός του Υφυπουργού Στ. Κοντονή, του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γεωργιόπουλου και του βοηθού Περιφερειάρχη Δ. Κωσταριά συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς, ο Σύμβουλος Διοίκησης και Προγράμματος του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Δημήτρης Γιολάσης, ο Μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Χορογράφος Πέτρος Γάλλιας, η Σκηνοθέτις-Αφηγήτρια Μάγδα Κοσσίδα και η Σκηνοθέτις - Μουσικός Λουίζα Κωστούλα (Violet Louise).

Οι εκδηλώσεις…

16-23 Απριλίου 2016

Έκθεση Φωτογραφίας «Στο Δρόμο της Ελπίδας», στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά Πάτρας. Εγκαίνια, Σάββατο 16 Απριλίου, 20:00. Ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 και 19:00-22:00.

17-23 Απριλίου 2016

Έκθεση – εγκατάσταση «Μαρία Χορς» στο Μηχανοστάσιο ΟΣΕ Αρχαίας Ολυμπίας. Εγκαίνια, Κυριακή 17 Απριλίου, 20:00. Ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

18 Απριλίου 2016

Παράσταση Αφηγηματικής Τέχνης «Διγενής Ακρίτας» στο Λαζαράκειο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας. Ώρα έναρξης 19:30.

19 Απριλίου 2016

Συναυλία του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας. Ώρα έναρξης 19:30.

20 Απριλίου 2016

Παράσταση «Μαρμαρωμένες Τρωάδες», στην Αίθουσα Αετωμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας. Ώρα έναρξης 18:30.

22 Απριλίου 2016

«Τα σπίτια που είχα μου τα πήραν». Θεατρικό δρώμενο για τους πρόσφυγες. Ώρα έναρξης 12:00 (στην Πάτρα) και 19:30 (στην Αμαλιάδα).

23 Απριλίου 2016

«Τα σπίτια που είχα μου τα πήραν». Θεατρικό δρώμενο για τους πρόσφυγες. Ώρα έναρξης 12:00 (στον Πύργο) και 20:00 (στην Αρχαία Ολυμπία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου