Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

«Επτά επί Θήβας»

Στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη
Αποτέλεσμα εικόνας για Επτά επί Θήβας
Ο τελευταίος σταθμός της καλοκαιρινής παραγωγής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, πριν από την επιστροφή στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Η υπόθεση του έργου:

Το θέμα των «Επτά επί Θήβας» είναι η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα, οι οποίοι μοιράζονταν το θρόνο της Θήβας, όταν τον άφησε ο Οιδίποδας μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του. Οι δυο γιοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. 

Αυτό προκάλεσε την οργή του Πολυνείκη, ο οποίος συμμάχησε με τον βασιλιά του Αργους Αδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί από καθένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχθηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης. Ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη...

«Επτά επί Θήβας» 
Μετάφραση
Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία
Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά - κοστούμια
Κέννυ Μακ Λέλλαν
Μουσική
Δημήτρης Θεοχάρης
Χορογραφία - κίνηση
Έντι Λάμε
Φωτισμοί
Αλέκος Γιάνναρος
Διανομή
Ετεοκλής
Γιάννης Στάνκογλου / Χρίστος Στυλιανού
Πολυνείκης
Γιάννης Στάνκογλου / Χρίστος Στυλιανού
Άγγελος
Γιώργος Καύκας
Κήρυκας
Αλέξανδρος Τσακίρης
Αντιγόνη
Νάντια Κοντογεώργη
Ισμήνη
Ιώβη Φραγκάτου
Χορός
Λουκία Βασιλείου, Δημήτρης Δρόσος, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Κλειώ - Δανάη Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλεξία Σαπρανίδου, Εύη Σαρμή, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιώργος Σφυρίδης, Ευανθία Σωφρονίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου