Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

«Η Ελλάδα του Γρηγόρη»

Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Γρηγόρη Μπιθικώτση
Αποτέλεσμα εικόνας για Μπιθικώτσης
Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή Γρηγόρη Μπιθικώτση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας (Τέρμα Λόρδου Βύρωνος - Πεντέλη).

Την εκδήλωση διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας» και τη συνδρομή του δήμου Πεντέλης,

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, το οποίο θα «περιηγηθεί» σε ένα μουσικό ταξίδι με κορυφαία τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας.

bithikotsis.jpg

Ένα ταξίδι  στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα  ερμηνευτή ,συνθέτη και τραγουδοποιού  Γρηγόρη Μπιθικώτση, που φέτος κλείνουν 11 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας, μέσα από τα μάτια  και τη φωνή του συνονόματου γιου του αλλά και συνεχιστή  του στα μουσικά δρώμενα, Γρηγόρη  Γρ. Μπιθικώτση  μαζί με το συγκρότημα Apurimac σε  ρόλο έκπληξη.

Ο «Σερ» του Ελληνικού τραγουδιού , όπως χαρακτηριστικά  τον ονόμασαν, σφράγισε με τη φωνή του αλλά και με τις προσωπικές του συνθέσεις  το Ελληνικό  τραγούδι και γαλούχησε  τρεις γενιές και  πλέον Ελλήνων.

Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας , τραγούδια κορυφαίων συνθετών που θα  αντηχούν στα αυτιά μας όσο υπάρχει Ελλάδα.

Από τον Τσιτσάνη τον Βαμβακάρη, το Χιώτη, τον Ζαμπέτα και τον Άκη Πάνου αλλά και τις  μεγάλες επιτυχίες που ο ίδιος συνέθεσε, έως τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Μάνο Χατζιδάκι  και βέβαια τον Μίκη Θεοδωράκη. Η  μεγαλοσύνη του και η  δοξασμένη  πορεία του  στο καλλιτεχνικό  χώρο συνυπήρξαν τη σεμνότητα , την πραότητα , την καλοσύνη και την υπερηφάνεια. Η ψυχή και η φωνή του , η φωνή της Ελλάδας , αντιπροσώπευσε το αυθεντικό, καλλιτεχνικό, κοινωνικό και ιστορικό γίγνεσθαι της πολύπαθης χώρας μας.

Τράβηξε ψηλά, πολύ ψηλά και θα βρίσκεται για πάντα στη  κορυφή .

Ώρα έναρξης:  
21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου