Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΣΙΝΕΜΑ «Ο γέρος και η θάλασσα»

Δείτε σε κινούμενο υαλογράφημα μικρού μήκους, το αριστούργημα του Χέμινγουεϊ 
Παρακολουθήστε, με ελληνικούς υπότιτλους, την νουβέλα του Χέμινγουεϊ, να γίνεται ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, ή για να το αποδώσουμε ακριβέστερα, κινουμένων υαλογραφημάτων, από τον πολυβραβευμένο Ρώσο κινηματογραφιστή Αλεξάντερ Πετρόφ.

Το μυθιστόρημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Ο γέρος και η θάλασσα» είναι ένα από τα τελευταία έργα του διάσημου συγγραφέα (κυκλοφόρησε το 1952) και αφηγείται την ιστορία ιστορία του γερο-ψαρά Σαντιάγκο από την Κούβα και του ξιφία που ψάρεψε μετά από 84 ημέρες που δεν είχε κατορθώσει να πιάσει ούτε λέπι.

Πρόκειται για μια αλληγορία, έναν πραγματικό μύθο για τις μάχες που δίνει ο άνθρωπος - μάχες κι αγώνες που πρέπει να τις εξουσιάζει με τέτοιον τρόπο, ώστε ακόμα και ο χαμός του να έχει αξιοπρέπεια και ν' αποτελεί ταυτόχρονα μια νίκη. «Ο άνθρωπος καταστρέφεται, ποτέ δε νικιέται...»


Δημιουργημένο με την τεχνική της ζωγραφικής με κραγιόν παστέλ και λάδι πάνω σε επιφάνειες γυαλιού, το φιλμ του Αλεξάντερ Πετρόφ έχει βραβευθεί σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως το Όσκαρ για Animated μικρού μήκους.

Απολαύστε την:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου