Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΘΕΑΤΡΟ «Πού 'ναι η μάνα σου μωρή»

Για δυο παραστάσεις στο Φεστιβάλ «Θεατρικοί βηματισμοί στο νησί της Λέσβου»
Μια συγκλονιστική παράσταση, εξαιρετικά επίκαιρη και στις μέρες μας για τη γνώση και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας...

Σήμερα Τρίτη 16 και αύριο Τετάρτη 17 Φλεβάρη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρικοί βηματισμοί στο νησί της Λέσβου», στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στις 21.00, θα παρουσιαστεί η παράσταση «Πού 'ναι η μάνα σου μωρή », από το ομώνυμο βιβλίο της Δήμητρας Πέτρουλα, σε θεατρική απόδοση Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία Ενκε Φεζολλάρι.

Η αληθινή ιστορία της Δήμητρας Πέτρουλα, όπως τη βίωσε από τα 3,5 κιόλας χρόνια της, όταν φασίστες της ομάδας «Χ» δολοφόνησαν πολλά μέλη της οικογένειάς της. 

Η Δήμητρα επιζεί της σφαγής, αφού έμεινε 2 μερόνυχτα με τους σκοτωμένους. Τα μετέπειτα δύσκολα και σκληρά χρόνια. 

Το χάδι της μάνας της που της λείπει ακόμα, ο παιδικός της όρκος να κρατήσει ψηλά το όνομα της οικογένειάς της... Και μετά όλα εκείνα τα συγκλονιστικά γεγονότα που ακολουθούν και τα βιώνει. Ο χαμός του ΕΛΑΣίτη πατέρας της, του αδερφού της Βάσου που είχε καταταγεί στον ΔΣΕ. 

Όλα αυτά, γραμμένα από την ίδια, σαν μνημόσυνο για τους σκοτωμένους, σαν σιωπηλό μοιρολόι, σαν κλάμα που σταλάζει όμως από την ψυχή της ελπίδα...

Πρωταγωνιστεί η Βέρα Κρούσκα. Παίζουν, επίσης, οι Ορνέλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου