Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΘΕΑΤΡΟ «Βασιλιάς Ριχάρδος ο Γ'»

Μια θεατρική παράσταση μέσα στον τρομακτικό, φιλόδοξο και σαγηνευτικό κόσμο του Ριχάρδου
rixardos
Ο «Βασιλιάς Ριχάρδος ο Γ'» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ανεβαίνει στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου (Ευμολπιδών 45, Γκάζι), σε διασκευή του Σάββα Κυριακίδη και σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά.

Η Καίτη Κωνσταντίνου στο ρόλο του Ριχάρδου. Ο προδομένος από τη φύση, ο κουτσός και ο κακόθωρος. Ιντριγκαδόρος και σκληρός, ο πρίγκιπας της Αγγλίας στήνει παγίδες και σπέρνει ζιζάνια, σκοτώνει ανελέητα άντρες, γυναίκες και παιδιά, εχθρούς και φίλους, όλα για να κατακτήσει τον πολυπόθητο θρόνο.

Στο σημείωμά του, ο σκηνοθέτης της παράστασης γράφει:

«Σε έναν κόσμο που καταρρέει, ο Ριχάρδος ο Γ', με τους μηχανισμούς εξουσίας και τον αέναο κύκλο του αίματος να φορτίζεται με νέες σημασίες και αλήθειες, μπορεί να κυνηγάει την εξουσία ως παιχνίδι - πρόφαση, για να γκρεμίσει κάθε έννοια ηθικής και νομιμότητας, αποκαλύπτοντας την κενότητα των περιεχομένων τους. Μιας ηθικής που έγινε απλώς και μόνο για να παραβιάζεται και μιας νομιμότητας που λειτουργεί ως νομιμοφάνεια... Γύρω από τον Ριχάρδο, σε ομόκεντρους κύκλους, 14 πρόσωπα της σαιξπηρικής τραγωδίας γίνονται συνεργοί του και θύματα στην πορεία ανέλιξής του στο θρόνο».

Τα σκηνικά και κουστούμια είναι της Ελένης Μανωλοπούλου, οι φωτισμοί έχουν σχεδιαστεί από τον Αλέκο Αναστασίου και η μουσική φέρει την υπογραφή του Κώστα Βόμβολου.

Μια θεατρική παράσταση μέσα στον τρομακτικό, φιλόδοξο και σαγηνευτικό κόσμο του Ριχάρδου, που μας κάνει συνένοχους και κριτές, θεατές και συμμέτοχους.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Θωμάς Γκαγκάς, Καίτη Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Μιχάλης Μουλακάκης, Πηνελόπη Τσιλίκα. Στο ρόλο της Μαργαρίτας η φωνή της Μπέτυς Αρβανίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου