Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Athens Music Festival με Goran Bregovic και Γιώτα Νέγκα

Μια από τις πιο σπουδαίες μουσικές συναντήσεις της χρονιάς σε μια και μοναδική βραδιά
Το Athens Music Festival ξεκινά το ταξίδι του στις μουσικές συναντήσεις με 2 εκπληκτικούς καλλιτέχνες που θα ενώσουν το ταλέντο τους δημιουργώντας μια ξεχωριστή βραδιά για τους θεατές.

Ο νέος αυτός θεσμός έρχεται στην πρωτεύουσα για να προσφέρει στο μουσικόφιλο κοινό αξέχαστες εμπειρίες πλημμυρισμένες από σπουδαίους δημιουργούς και ερμηνευτές από όλο τον κόσμο.

Ο μεγάλος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς (Goran Bregovic) συναντά στη σκηνή του Διογένη την Γιώτα Νέγκα σε έναν εκπληκτικό συνδυασμό στις 17 Δεκεμβρίου.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια, στη συναυλία αυτή που θα πραγματοποιηθεί μόλις για μια βραδιά, θα τραγουδήσει μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια της αλλά και κάποια ειδικά επιλεγμένα τραγούδια σπουδαίων δημιουργών.

Στη συνέχεια η τραγουδίστρια θα συναντηθεί επί σκηνής με τον περίφημο Σερβοκροάτη συνθέτη για να ερμηνεύσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του μεταξύ των οποίων και πολλές σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γιώτα Νέγκα θα τραγουδήσει κάποια κομμάτια και στη γλώσσα του συνθέτη σε ένα ομολογουμένως άκρως ενδιαφέρον εγχείρημα.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου τα φώτα της πόλης θα είναι στραμμένα στον Διογένη όπου θα πραγματοποιηθεί μια από τις πιο σπουδαίες μουσικές συναντήσεις της χρονιάς.

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς (Goran Bregovic) ανήκει στην κατηγορία των πιο σπουδαίων μουσικών συνθετών της εποχής μας. Ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία με το συγκρότημα Kodeksi ενώ μετά την διάλυση αυτού στράφηκε περισσότερο στη σύνθεση για κινηματογραφικές ταινίες. Το στυλ της μουσικής του είναι πολύ επηρεασμένο από τους roma ενώ ταυτόχρονα έχει διατηρήσει στη μουσική του τα παραδοσιακά στοιχεία της περιοχής.

Έχει συνθέσει τη μουσική σε περισσότερες από 30 κινηματογραφικές ταινίες μεταξύ των οποίων «Καιρός των τσιγγάνων» και «Undrground» του Εμίρ Κουστουρίτσα.Έχει συνεργαστεί φυσικά με πολύ μεγάλα ονόματα μεταξύ των οποίων και οι δικοί μας Γιώργος Νταλάρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Στέλιος Ρόκκος ενώ η επόμενη συνεργασία του με Έλληνα καλλιτέχνη αναμένεται να είναι αυτή με την Γιώτα Νέγκα στις 17 Δεκεμβρίου στον Διογένη στα πλαίσια ενός πολύ σημαντικού Φεστιάλ,του Athens Music Festival.

Η Γιώτα Νέγκα παρότι έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό τα τελευταία χρόνια είναι μια τραγουδίστρια με μακρά πορεία στον χώρο της μουσικής. Ξεκίνησε επαγγελματικά το τραγούδι αμέσως μετά το λύκειο ενω στα χρόνια που ακολούθησαν έκανε σπουδαίες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου όπως η Ευανθία Ρεμπούτσικα,η Έλλη Πασπαλά και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Το 2003 κυκλοφορεί τον δίσκο με τίτλο «Με τα μάτια κλειστά» με το ομότιτλο τραγούδι να αποτελεί μέχρι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Φυσικά στα χρόνια που ακολούθησαν κυκλοφόρησε κι άλλους δίσκους χαρίζοντας μας αρκετές ακόμα επιτυχίες.

Αυτές της οι επιτυχίες αλλά και η μαγευτική φωνή της έκαναν τους υπεύθυνους του Athens Music Festival να την επιλέξουν για να τραγουδήσει στο πλάι του Goran Bregovic στις 17 Δεκεμβρίου στον Διογένη,σε μια συνάντηση που αναμένεται να καθηλώσει το κοινό.

Το Athens Music Festival φιλοδοξεί, με την συμπαράσταση του κοινού, να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ διεθνώς και να δημιουργήσει μεγάλες συναντήσεις σπουδαίων καλλιτεχνών.

Τον προσεχή Δεκέμβρη ξεκινά το ταξίδι του και κάθε μήνα μέχρι τον Μάρτιο του 2017 θα μας χαρίζει δύο μοναδικές μουσικές παραστάσεις τον μήνα.

Athens Music Festival: Goran Bregovic και Γιώτα Νέγκα
Τιμές εισιτηρίων:
A' Ζώνη:  30€ καθήμενοι - εισιτήριο θέασης (10€ το ποτό)
Β' Ζώνη:  25€ καθήμενοι - εισιτήριο θέασης (10€ το ποτό)
Γ' ΖΩΝΗ: 20€ καθήμενοι - εισιτήριο θέασης (10€ το ποτό)
Δ' ΖΩΝΗ:        10€ ορθίων - εισιτήριο θέασης (5€ το ποτό)
2 ΘΕΩΡΕΙΑ ΔΕΞΙΑ & ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ: 20€   καθήμενοι - εισιτήριο θέασης - με ποτό
Μουσική Σκηνή «Διογένης studio»:  
Λεωφ.Συγγρού 259
Τηλέφωνο Κρατήσεων
210 94 25 754

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου