Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

«Gallery Weekend»

Με τη συμμετοχή 46 αιθουσών τέχνης στις 17 και 18 Δεκεμβρίου
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) σε μία προσπάθεια να αναδείξει την τρέχουσα καλλιτεχνική δημιουργία και να φέρει όλο και περισσότερο κόσμο στον χώρο των εικαστικών, διοργανώνει και φέτος στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, μια βόλτα στην εικαστική σκηνή του σήμερα, υπό τον τίτλο «Gallery Weekend».

Το «Gallery Weekend» ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και πλέον αποτελεί ένα επιτυχημένο θεσμό, με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Φέτος διεξάγεται με τη συμμετοχή 46 γκαλερί και με εκθέσεις από σχεδόν 500 καλλιτέχνες.

Όπως αναφέρει  η πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννα Γραμματοπούλου: «Οι αίθουσες τέχνης από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την ιδέα του εικαστικού περιπάτου και ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκλησή μας για τη διοργάνωση του «GalleryWeekend». Εξ αρχής διοργανώσαμε ένα πολιτιστικό διήμερο αφιερωμένο στις αίθουσες τέχνης, όπως γίνεται στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις. Φέτος συμμετέχουν 34 γκαλερί από την Αθήνα, τρεις από τον Πειραιά και έξι από τη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχουν επίσης από μια γκαλερί της Βέροιας, της Πάτρας και των Τρικάλων».

Το πολιτιστικό διήμερο αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις αίθουσες τέχνης να προβάλλουν το έργο των καλλιτεχνών που εκπροσωπούν, ενώ και οι θεατές -από τους πιο απαιτητικούς, έως τους λιγότερο υποψιασμένους- έχουν τη δυνατότητα να γνωρισθούν και να διαμορφώσουν μία άποψη για το εικαστικό τοπία της χώρας, πέρα από τα στεγανά του «κλειστού κύκλου» των εγκαινίων και των άλλων εκδηλώσεων του χώρου.

«Το αξιοσημείωτο είναι πως η συμμετοχή του κοινού κάθε χρόνο αυξάνεται, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη του κόσμου για επαφή με τον πολιτισμό στις δύσκολες μέρες που διανύουμε» επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΣΑΤ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τον περίπατο του επισκέπτη θα συνοδεύει χάρτης-οδηγός, ο οποίος θα διατίθεται από τις συμμετέχουσες γκαλερί. Το έντυπο περιλαμβάνει το πρόγραμμα των γκαλερί και σημειώνει τις θέσεις τους στην πόλη.

Οι γκαλερί θα τηρήσουν κοινό ωράριο (Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 11:00 - 17:00 και Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11:00 - 15:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου