Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

«Στα ίχνη των κόκκινων διαμαντιών»

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πνοή» το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Χόλη
Από τις εκδόσεις «Πνοή» κυκλοφορεί το τέταρτο μυθιστόρημα του Γιάννη Χόλη «Στα ίχνη των κόκκινων διαμαντιών». Με αφορμή γενόσημα και διαμάντια, το βιβλίο ταξιδεύει τον αναγνώστη σε δύο ηπείρους μέχρι να του αποκαλύψει τις άνομες συναλλαγές εκείνων που μετρούν τη ζωή σε καράτια.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

«Του φάνηκε ότι άκουσε κρότο πίσω του, πολύ κοντά του πια. Ένα τρίξιμο κλαδιού που τσάκιζε ίσως. Κι αμέσως μετά ένα φτερούγισμα πουλιού πάνω απ’ το κεφάλι του, στην κορυφή του δέντρου που τον βάσταγε. Βιαστικό, τρομοκρατημένο φτερούγισμα. Η δική του καρδιά φτερούγισε κι αυτή, τα νύχια του γαντζώθηκαν στον φλοιό του κορμού κι έγιναν ένα μ’ αυτόν. Γύρισε το κεφάλι για να δει αν ήταν οι διώκτες πίσω του πριν αρχίσει πάλι να τρεκλίζει».

Ύστερα άρχισε η περιπλάνηση σε σκονισμένους δρόμους της Αφρικής και σε ευρωπαϊκές λεωφόρους, σε αέρα και θάλασσα, στα σοκάκια ενός κονγκολέζικου λιμανιού και στα βαγόνια ολλανδικού συρμού, ώσπου ν' ακουστεί το καμπανάκι του τελευταίου σταθμού. Μέχρι να ξεδιπλωθεί η σκιαγράφηση εκείνων που καπηλεύτηκαν τα γενόσημα της συμφοράς και να ξεπηδήσουν οι πορφυροί αστραφτεροί πειρασμοί που για χάρη τους έγιναν όλα. Ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, όπου οι ρόλοι εναλλάσσονται διαρκώς όσο το ταξίδι κυλά. Όταν διακοπεί, θα τελειώσουν όλα.


Γιάννης Χόλης

Ο Γιάννης Χόλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Πριν πάρει το πτυχίο αρχιτεκτονικής από τη Φλωρεντία συμμετείχε σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Αγγλία και στην Ιταλία. Ως αρχιτέκτονας εργάστηκε αρχικά σε πολυεθνική εταιρία και ύστερα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας.

Στον κόσμο του μυθιστορήματος εμφανίστηκε το 2012 με το «Ρέκβιεμ για δύο», ένα ψυχογράφημα πάθους με αστυνομική πλοκή. Ακολούθησε το 2013 το «Μάνια», στο πρότυπο αστυνομικών ιστοριών της αγγλοσαξονικής παράδοσης.

Το 2014 ήταν η σειρά της «Σαρωτικής Εμμονής», όπου η αδιαλλαξία του κεντρικού προσώπου συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της.

Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Το τέταρτο μυθιστόρημα, «Στα ίχνη των κόκκινων διαμαντιών», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου