Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

«Το σάλπισμα των ψυχών»

Παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Μίνας Μπουλέκου
Ο συνδιαχειριστής της πολιτιστικής ιστοσελίδας «Culturagenda» Ιωάννης Αποστολόπουλος, Φοροτεχνικός - Συγγραφέας καθώς και η Εύη Ρούτουλα, Δικηγόρος - Συγγραφέας και Μεταφράστρια, είχαν τη χαρά και την τιμή να παρευρεθούν στις 18 Δεκεμβρίου 2016 στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Το σάλπισμα των ψυχών» της κυρίας Μίνας Μπουλέκου.

 Η Μίνα Μπουλέκου είναι Συγγραφέας, Ποιήτρια και Αρθρογράφος, αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΛ ( Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών), μέλος του Λογοτεχνικού Ομίλου ΞΑΣΤΕΡΟΝ του περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ, μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, μέλος του WORLD POETRY CANADA INTERNATIONAL, μέλος του πολιτιστικού σωματείου «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ» και αρθρογράφος του διαδικτυακού portal «Η Πύλη της Ψυχολογίας».

Η ποιήτρια Μίνα Μπουλέκου
Εργάζεται στο Υποθηκοφυλάκειο Μαραθώνος και παρακολουθεί μαθήματα στο τμήμα Ευρωπαικού Πολιτισμού στο Ανοιχό Πανεπιστήμιο Πατρών. Έως τώρα έχουν εκδοθεί τα βιβλία της: «Με τη ροή του ανέμου», ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Όστρια 2014, «Πέρα από τον ορίζοντα», ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Όστρια 2015, «Προβληματισμοί του σύγχρονου ανθρώπου», δοκίμιο από τις εκδόσεις Όστρια 2016.

Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία από διάφορους φορείς και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ποιητικές συλλογικές ανθολογίες των εκδόσεων Όστρια, Βεργίνα, Αγγελάκη κλπ. ενώ πολλά άρθρα της και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες.

 Το «Σάλπισμα των ψυχών» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2016 από τις εκδόσεις Όστρια και είναι ένα διαφορετικό βιβλίο, ένα βιβλίο αφιερωμένο στη μνήμη του εκλιπόντος πατρός της, είναι μια συλλογή θρησκευτικών ύμνων, τόσο όμορφα γραμμένων που φέρνουν ανάταση ψυχής, δηλαδή λειτουργούν όπως είναι και το επιθυμητό αποτέλεσμα των ψαλμών, που γαληνεύουν τις ψυχές των πιστών.

 Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΕΛ ( Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών). Τον συντονισμό της παρουσίασης ανέλαβε επάξια η κυρία Τζούλια Πουλημενάκου, Ποιήτρια και Ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών- Λογοτέχνης και Κριτικός Λογοτεχνίας, κύριος Κώστας Καρούσος καθώς και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρήνειας Κύπρου Χρυσόστομος.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Ελλήνων λογοτεχνών
Ομιλητές ήταν ο Αρχιμανδρίτης Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Υποψήφιος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών π. Ιάκωβος Κανάκης, ο οποίος μας εξήγησε την ιστορία των ψαλμών, τις κατηγορίες τους και το νόημά τους στη ζωή των πιστών.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρήνειας Κύπρου Χρυσόστομος
Ο λόγος του ήταν αναλυτικός, επεξηγηματικός και άκρως διαφωτιστικός. Δεύτερη ομιλήτρια ήταν η κυρία Έλενα Καραγιάννη, Φιλόλογος-Συγγραφέας και Γενική Γραμματέας του Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος ( ΕΠΟΚ) , η οποία ανέλυσε την φιλολογική αξία των θρησκευτικών ύμνων. Απαγγελίες των ύμνων έκανε η ίδια η συγγραφέας καθώς και η κυρία Καίτη Λιανού Ιωαννίδου, Μουσικός-Υψίφωνος- Συγγραφέας και Αγιογράφος.

Οι παρευρισκομένοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν βυζαντινούς ύμνους από τον Υμνωδό κύριο Βασίλη Διαμάντη, στο πιάνο τον συνόδευσε η κυρία Ελένη Μπελιμπασάκη, Καθηγήτρια Πιάνου και Μουσικοσυνθέτις.

Στον ίδιο χώρο εκτέθησαν αγιογραφίες της κυρίας Καίτης Λιανού Ιωαννίδου. Μετά το πέρας της παρουσίασης η συγγραφέας υπέγραψε βιβλία και συνομίλησε με το κοινό ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση με νόστιμα εδέσματα.

Κείμενο: Εύη Ρούτουλα συγγραφέας
Φωτογραφίες: Γιάννης Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου